Toiminta

Elokuu 2019

lauantai 24.8.2019

keskiviikko 28.8.2019

perjantai 30.8.2019

Elokuu 2019
31 1 2 3 4
32 5 6 7 8 9 10 11
33 12 13 14 15 16 17 18
34 19 20 21 22 23 24 25
35 26 27 28 29 30 31

RSS
PDF-tiedostoKannanotto EKL Uusimaa piirikokous 26.4.2019.pdf (38 kB)
Hallitusohjelmassa on oltava toimenpideohjelma eläkeläisköyhyyden torjuntaan
HUOMAA PÄIVÄ MUUTTUNUT LAUANTAIKSI

MUISTOISSAMME REINO HELISMAA & TOIVO KÄRKI
                  Lauantaina 19.10.2019 klo 13

Tämän konsertin laulujen sanat ja sävelet vievät meidät yhteisten kansallisten muistojen maisemiin.
Toivo Kärjen ja Reino Helismaan yhteistyönä ne syntyivät sellaisessa Suomessa, jota ei enää ole.
Molempien tuotteliaisuus mitataan tuhansina sävelinä ja sanoituksina. Lähes kaikki jo edesmenneet, uransa jo lopettaneet tai vielä esiintyvät iskelmälaulajamme tunnustavat Helismaa-Kärki -kaksikon merkityksen urallaan.
Heidän kappaleensa ovat puhutelleet suomalaisia ja synnyttäneet vastakaikua kansallisessa psyykessä kenties enemmän kuin kenenkään muun iskelmäsäveltäjän tai -sanoittajan luova työ. Näin syntynyt tunneside on siirtynyt sukupolvelta toiselle.
Kylätiet ovat hiljentyneet, kukaan ei enää odota vanhan veräjän luona, vanhat tukkijätkät ovat entistä vanhempia, iltamat ja tuhannet tanssilavat menneisyyttä.
Mutta tässä konsertissa annamme muistoille niille kuuluvan arvon sekä suuntaamme siihen Suomeen, jossa monet meistä elivät elämänsä kenties parhaat vuodet.

 

Tiedustelut Marja-Liisa Nykänen / ms.nykanen[at]pp.inet.fi / 050 324 7011

Sitovat varaukset yhdistyksittäin perjantaihin 27.9. mennessä ja
maksu 29 € / osanottaja piirin tilille FI28 5062 0320 2692 48 viite 9 10190 seuraavaan perjantaihin 4.10. mennessä.


 

Tietoa väliaikakahvituksesta. Konsertin väliaika 1/2 tuntia.

Yhdistykset tilaavat väliaikakahvitukset suoraan. Väliaikakahvitus on syytä tilata etukäteen niin käy sujuvammin ja on valmiiksi katettu.
Fazer hoitaa Lappeenrantasalin ravintolaa, yhteystiedot:
Tanja Sinkkonen  puh. 040 6738820  email. tanja.sinkkonen@fazer.com
Kahvi/ tee + makea tai suolainen välipala, hinta 9 euroa.

Ruokailuun ennen tai jälkeen konsertin on mahdollisuus läheisessä Sokos Hotel Lappeen Rakuuna Banquet ravintolassa. Hinta 19.50 €/ hlö
Lohikeitto, talon leipää ja tuorejuustolevitettä, kahvi/ tee ja makea tarjoilu, jäävesi
Tilaukset 23.9.2019 mennessä Sokos myyntipalvelusta
puh. 010-7621000  tai email sales.lappee@sok.fi
Ilmoitettava henkilömäärä, kellon aika, eritysruokavaliot sekä maksutapa.

Ystävällisin terveisin Heikki puh. 0400 933 929
Konserttitoimisto Kumpulainen Oy

Piirin puheenjohtaja Seppo Fahlström esitti tervehdyksensä kokousedustajille ja kokouksen vierailijoille. Hän kertoi lyhyesti piirin toiminnasta vuonna 2018. Uudellamaalla jäsenkehitys on ollut positiivinen mutta kaikilla alueilla ei ole ollut sama tilanne. On löydettävä toimenpiteitä, joiden avulla saadaan mukaan uusia jäseniä ja toimihenkilöitä.

Kokouksen alussa kuultiin Espoonlahden Eläkkeensaajien jäsenen Hilkka Niirasen lausuntaa.
Kansanedustaja Aki Lindén käsitteli ajankohtaiskatsauksessaan eduskuntavaaleja ja niiden tulosta eläkeläisten silmin katsoen. Ikäihmiset ovat lähestyneet häntä henkilötasolla kertoen toimeentulohuolistaan.
Seuraavan hallituksen haasteet ovat hoivapalveluissa sekä ikääntyvien eläkeläisten asioiden korjaamisessa. On tehtävä arvovalintoja ikääntyvien puolesta, että käänne parempaan suuntaan saadaan aikaan.

Kokouksessa oli läsnä 69 piirikokousedustajaa, 7 piirin hallituksen sekä EKL:n valtuuston jäsentä ja 5 kokouksen seuraajaa. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Matti Hellsten Porvoon Eläkkeensaajista ja sihteeriksi piirin sihteeri Marja Leppänen.

Vahvistettiin tilinpäätös vuodelta 2018 ja myönnettiin vastuuvapaus vuoden 2018 tileistä ja toiminnasta piirin hallituksen jäsenille ja muille vastuuvelvollisille.

Käsiteltiin kokoukselle esivalmisteltu kannanotto eläkeläisköyhyyden torjumisesta.
Asiasisällöltään kannanotto todettiin ajankohtaiseksi ja päätettiin että se on heti vapaa julkaistavaksi. Piirikokous valtuutti sihteerin lähettämään kannanoton yhdistysten yhteyshenkilöille sekä eduskuntaryhmille.

Korson Eläkkeensaajat luovutti kevätjuhlien naulakkomaksut piirille koulutustoimintaan käytettäväksi.

---- 2018 ----


 

Jo kello 11 alkoi kokousedustajien ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

Kello 12 Myyrmäen Eläkkeensaajien Maire Sievinen ja Tuire Bagge esittivat laulut ”Sininen huivi” ja ”Lapin tango”, Maire Sievinen lausui runon ”Peili” ja lopuksi he lauloivat jouluisen laulun ”Pieni liekki”.

Puheessaan piirin hallituksen puheenjohtaja Leena Ruusunen korosti yhteistyön merkitystä ja kiitti menneistä seitsemästä vuodesta puheenjohtajana jättäessään tehtävän nyt kuluvan vuoden lopussa. Leena kiitti myös piirin 45vuotisjuhlaa muistaneita. Seuraavaksi oli EKL:n Valtuuston puheenjohtajan Arja Ojalan ajankohtaiskatsaus.

Sitten Aarno Järvinen välitti liiton tunnustuskunniakirjat 2018 liikuntahaastekilpailun parhaalle piirille ja parhaalle yhdistykselle; nehän olivat Uudenmaan piiri ja Karkkilan Eläkkeensaajat.

Seuraavaksi piiri palkitsi kuluvan vuoden liikuntakampanjan viisi parasta yhdistystä. Karkkila sai kuusi pakettia kahvia ja kiertopalkinnon vuodeksi, Lohja, Korso, Länsimäki ja Rajakylä ja Nummela saivat viisi pakettia kahvia kukin. Muille suoritusten ja osallistujien määrän ilmoittaneille yhdistyksille arvottiin kolme pakettia kahvia kullekin. Ne saivat   Jokelan, Myyrmäen, Karjaa-Pinjaisten, Hakunilan ja Nurmijärven Eläkkeensaajat.

Tämän jälkeen Leena Ruusunen avasi varsinaisen syyskokouksen toteamalla kokouksen päätösvaltaiseksi. Kokoukseen osallistujia oli 82.

Esitetty asialista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Mirja Janérus ja sihteeriksi Marja Leppänen, pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eila Stirkkinen ja Jouko Leponiemi; ääntenlaskijoiden valinta päätettiin tehdä tarvittaessa.

Piirin vuoden 2019 jäsenmaksuksi päätettiin hallituksen esityksen mukaisesti 1,50 €/ yhdistyksen henkilöjäsen.

Toimihenkilöille maksettavista palkkioista ja kulukorvauksista päätettiin, että kokouspalkkioita ei makseta ja toimeksi saadun tehtävän hoitamiseen perustuvat kulukorvaukset maksetaan selvitystä vastaan. Matkakulut korvataan julkisen liikenteen taksan mukaan. Oman auton käytöstä korvataan 0,30 € / km.

Piirin puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Järvenpään Eläkkeensaajien Seppo Fahlström

Hallituksen muut jäsenet ja varajäsenet valittiin alueiden esitysten mukaisesti

Toiminnantarkastajiksi valittiin Anja Lukjanov ja Liisa Rantasaari, varalla Leila Suominen ja Toivo Kavander.

Vuoden 2019 toimintasuunnitelman yhteydessä Aarno Järvisen seikkaperäinen esittely koulutussuunnitelmista herätti vilkasta keskustelua. Toimintasuunnitelma hyväksyttiin pienin lisäyksin ja talousarvio hyväksyttiin hallituksen esittämänä.

Piirin varsinaiset kokoukset kutsutaan koolle sääntöjen 10 § määräämä tavalla. Asiapaperit lähetetään varsinaisille kokousedustajille kirjepostina kaksi viikkoa ennen kokousta.

Syyspiirikokouksen julkilausumasta keskusteltiin ja kappalemuutoksen jälkeen se hyväksyttiin julkaistavaksi.

Sääntöjen 13 § tarkoittamia esityksiä ei ollut

Heti syyskokouksen jälkeen pidettiin 2019 hallituksen järjestäytymiskokous, jossa varapuheenjohtajaksi valittiin Kaija Viitakoski ja sihteeriksi Marja Leppänen.


 

KOTITALOUSVÄHENNYSMAHDOLLISUUS KAIKILLE

PDF-tiedostoJulkilausuma.pdf (135 kB)
- 30.11.2018 piirin syyskokouksen julkilausuma
PDF-tiedostoJulkilausuma tiedotusvälineille.pdf (91 kB)
- tiivistelmä julkilausumasta tiedotusvälineille lähetettäväksi
PDF-tiedosto2019 hallitus+vastuut.pdf (98 kB)
Järjestäytymiskokouksessa 30.11.2018