Kotitalousvähennysmahdollisuus kaikille

1.12.2018

Eläkkeensaajien Keskusliiton Uudenmaan Piiri ry vaatii kaikille mahdollisuutta kotitalousvähennykseen. Vuonna 2018 valtion tuloveron alaraja on 17 200 €/vuosi eli 1 432 €/kk. Omaa eläkettä saavista miehistä n. 38 % ja naisista n. 55 % kuuluu tähän ryhmään.

Merkittävä osa pienituloisista eläkeläisistä ei ole tasavertaisessa asemassa muihin kansalaisiin verrattuna kotitalousvähennyksen hyödyntämisessä, koska vähennys tehdään verosta. Vaikeimmassa asemassa ovat yksinelävät pienituloiset naiset.

Ulottamalla vähennysmahdollisuus myös näihin pienituloisiin vähennetään harmaata taloutta. Samalla tuetaan kotona asumista tukevia palveluja. Eniten palveluja käytettäisiin siivouksessa ja kodinhoidossa, toisella sijalla olisivat sairaanhoito sekä terveyspalvelut ja kolmantena tekniikkaopastus. Asiasta kerrotaan SITRAN ja EETUN ”Aktiivinen kansa­lainen kaiken ikäisenä” -hankkeessa (tiedote 26.3.2015).

EKL:n Uudenmaan piirikokous esittää, että myös ne eläkeläiset, joilla ei ole tulojensa vähäisyyden vuoksi mahdollisuutta kotitalousvähennykseen, saatetaan em. vähennyksen piiriin avustuksella, joka vastaa perusteiltaan ja määrältään kotitalousvähennystä.

Eläkkeensaajien Keskusliiton Uudenmaan Piiri ry


Lisätiedot:
Piirin puheenjohtajaksi 2019 valittu Järvenpään Eläkkeensaajien puheenjohtaja
Seppo Fahlström / seppo.fahlstrom@gmail.com

http://uusimaa.elakkeensaajat.fi

Liitteet

  • Julkilausuma.pdf (135 kB)
    Syyskokouksessa hyväksytty julkilausuma kokonaisena